Monday, June 8, 2009

Tilgu Sadam

Hei!

Eile avati pidulikult Rannamõisas asuv Tilgu sadam.

Sellest saime osa ka mina ja Lauri, kes aitasid kommodoor Rasmus Hirtentreul lippu heisata ning seejäral olime esimesed inimesed, kes pärast 1930ndaid, mil seal asetses paekivi kaubasadam, sealt purjelaevaga väljund on.

Koht iseenesest on idülliline. Suured lained, otse, ilma mingi takistuseta puhuv põhjakaarde tuul ning igapäevaselt valitsev vaikus on kolm ilmselt kõige mõnusamat asja, mis panevad mind tahtma seal trenni teha. Samas võtab natuke aktsia väärtust madalamaks kauge sõit. Siiski, Tilgu sadamas asuv Otemarina YC on ülimalt vaikne ning hingerahu pakkuv koht, kus on võimalik ilma mingisuguse kõrvalise segava faktorita treenida ning end ikka ja jälle paremuse poole tüürida.

Eilsest trennist Tilgus veel nii palju, et lained olid tõesti muinasjutust. Suured, pikad, sujuvad. Glisseerimine nendel oli nagu üks hea ameerika mägi. Ei ajanud südant pahaks ning terve aja oli lõbus. Sellise tuulega oleks tõenäoliselt enam kui lõbus sõita Piritalt Tilgusse, saades ligi 2-3h pikkune taganttuule trenn, täis puhast funni!

Täna oli seal aga hoopis tükk maad vaiksem. Eripäradeks olid endiselt suur laine, mida Pirital nõrga tuulega harva kohtab. Just see on läbi ajaloo olnud paljudele Eesti tipp-purjetajatele komistuskiviks. Ka seda on seal ideaalne treenida. Samuti kogesime tõenäoliselt tugevaimat hoovust, mida Maarjamaa vetes veel näinud oleme.

Üldiselt, emotsoonid väga positiivsed!
Järgmiseks Saaremaa KV etapp!
Karla

No comments: